Miminko uškrtila páskem od županu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Miminko uškrtila páskem od županu!

Matce spadlo dítě na zem. (Ilustrační foto)
Matce spadlo dítě na zem. (Ilustrační foto) (Profimedia.cz)

Do nemocnice v Martině v bývalém Československu přišla v dubnu 1967 Olga T. (20) s těžko uvěřitelnou historkou. Prý na ni nečekaně přišly porodní bolesti při cestě vlakem. Odešla na záchod, kde porodila. Miminko jí však údajně vypadlo otvorem pro výkaly do kolejiště...

Lékaři ihned informovali Veřejnou bezpečnost. Příslušníci prošli celý úsek trasy Martin – Krpeľany, ale nenašli jedinou stopu po novorozenci. Jenže Olga T. podle gynekologů prokazatelně porodila, takže dítě někde být muselo...

Olžina matka Anna T. nakonec přiznala, že její dcera porodila doma. Tělíčko dítěte se nakonec našlo při čištění přehrady v Hornom Hričově. Anna T. sice tvrdila, že se její vnuk narodil mrtvý, ale okolo krku mrtvolky byl pevně utažený pásek županu. I pitva potvrdila, že plíce nešťastného chlapečka byly zavzdušněné, to znamená, že miminko dýchalo samo. Olga T., která dosud odmítala vypovídat, se doznala, že porodila živé dítě, ale ihned mu okolo krku omotala pásek a uškrtila ho. Potom ho hodila do Váhu. Proud řeky tělíčko odnesl až do přehrady.

Detektivové se domnívali, že Olgu T. k vraždě přesvědčila matka. Olga se totiž na miminko prokazatelně těšila, koupila si knihu Naše dítě a těhotenství nijak netajila. Jenže potom se s ní rozešel její snoubenec, když zjistil, že Olga trpí únikem moči. A Anna T. nemohla unést, že by její dcera měla nemanželské dítě. Olga však tvrdila, že vraždila sama. Byla odsouzena ke čtyřem letům vězení. Její matka vyvázla bez trestu.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.