Žárlivý synovec ubodal tetu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Žárlivý synovec ubodal tetu!

Tetu zabil kapesním nožíkem.
Tetu zabil kapesním nožíkem. (Profimedia.cz)

Zuzana L. z Košic v bývalém Československu byla svobodná žena středního věku, která měla ráda mužskou společnost. Když ji v září 1964 našli ubodanou, podezřelých byla celá řada. Přesto trvalo pět let, než byl vrah vypátrán...

Zuzana žila se svým osmdesátiletým otcem, o něhož pečovala. Po příchodu z práce 24. září 1964 se spolu jako každý den navečeřeli. Potom Zuzana prohlásila, že si musí ještě něco zařídit a odešla. Domů už se nikdy nevrátila. Na počátku října bylo v lese objeveno její zmrzačené tělo.

Při pitvě se ukázalo, že Zuzana L. byla zhruba dva měsíce těhotná. Přestože detektivové prověřovali řadu potenciálních otců nenarozeného dítěte, k pachateli je tato stopa nedovedla. O pět let později se pokusil Zuzanin synovec Pavol L. o sebevraždu. Navíc se jeho manželka Helena L. v autobuse svěřila sousedce, že to byl právě její manžel, kdo tetu doprovázel v den, kdy zmizela. Muži zákona případ vraždy opět otevřeli. Pavol L. se přiznal, že se s vlastní tetou intimně stýkal. Pak mu však řekla, že je mezi nimi konec, protože má vážný vztah. Pavol rozchod neunesl a tetu pobodal kapesním nožíkem. Se svým činem se však nedokázal vyrovnat, začal pít, bít svou ženu a vše vyvrcholilo pokusem o sebevraždu. Soud ho poslal na čtrnáct let do vězení.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.