Zdravotní sestra hodila miminko do smetí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Zdravotní sestra hodila miminko do smetí

Zdravotní sestra tělíčko mrtvého novorozence hodila mezi odpad.
Zdravotní sestra tělíčko mrtvého novorozence hodila mezi odpad. (Profimedia CZ)

Důchodkyně z České Vsi na Šumpersku vyrazila v listopadu 1971 na skládku, aby zjistila, jestli tam nenajde něco užitečného. Když odhrnula hromadu starých hadrů, málem dostala infarkt. Mezi odpadky leželo mrtvé novorozeně.

Soudní lékař po pitvě stanovil, že se dítě narodilo o něco dříve, asi v sedmém měsíci. Na skládce podle něj leželo několik dní. Detektivové se domnívali, že před sebou mají oběť klasické vraždy novorozence matkou, což nebylo v Československu sedmdesátých let minulého století bohužel nic neobvyklého.

Protože byla mrtvá holčička zabalená v obvazech páchnoucích dezinfekcí, předpokládali kriminalisté, že pachatelkou bude zaměstnankyně nemocnice v Jeseníku, která své zavražděné dítě tajně vyhodila s nemocničním odpadem. Realita byla nakonec jiná. Detektivové vyslechli gynekology v jesenické porodnici a jeden si vzpomněl, že na konci října porodila jedna z pacientek v sedmém měsíci mrtvou holčičku.

Lékař tělíčko zabalil do papírového pytle a nechal poslat do márnice. Zdravotní sestra však z nepozornosti udělala chybu a mrtvolku vyhodila mezi běžný odpad. S ním se pak dostala na skládku. Nemocnice dostala za úkol zlepšit kontrolu zacházení s ostatky a případ vyšetřování vraždy dítěte byl uzavřen.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.