Jana z Plzeňska se bála, že ztratí partnera: Raději zabila své dvě děti plynem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Jana z Plzeňska se bála, že ztratí partnera: Raději zabila své dvě děti plynem!

Fotografie
Fotografie (internal)

Většina maminek by položila za děti život. Ne však krkavčí matka Jana C. z Plzeňska. Dceru i syna zavraždila, aby si udržela partnera. Zločin se pak snažila chladnokrevně zamaskovat.

Jana C. na svém druhovi K. velmi lpěla, často se však hádali. Příčinou sporů bylo chování její dcery (15). Utíkala z domova a přespávala u starších mužů. Když 25. ledna 1971 odcházel K. do práce, Jana C. ho šla vyprovodit ke dveřím a řekla mu, že si ještě půjde lehnout. Na sobě měla růžové pyžamo. Tento fakt se později ukázal jako velmi důležitý.

K. se vrátil 26. ledna odpoledne a zjistil, že je v bytě cítit plyn. V dětském pokoji ležely mrtvé děti, nezdárná dcera i její bratr. Jana C. byla v bezvědomí na gauči. Muže překvapilo, že má na sobě punčocháče a podprsenku. Když se v nemocnici probrala, tvrdila, že si nic nepamatuje od chvíle, co K. odešel do práce. Z puštění plynu obvinila dceru. Detektivové však zjistili, že ještě 25. ledna přišla k Janě C. na návštěvu matka a přinesla vnoučatům jablka.

Na zvonění jí nikdo neotvíral, tak položila sáček s jablky ke dveřím a odešla. Když přišel domů K., ležela jablka na talíři v obýváku. V těle dětí byl navíc objeven lék na spaní. C. pravděpodobně syna a dceru uspala a pustila plyn. Sama šla do koupelny, kde seděla u okna. Potom čekala, než se K. vrátí z práce. Ve správnou chvíli znovu pustila plyn a předstírala, že byla v bezvědomí po celou dobu. Udělala však dvě chyby: převlékla se a vyzvedla na chodbě jablka od matky. Soud jí vyměřil patnáctiletý trest.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.