Na střeše paneláku našli zneuctěnou mrtvolu Marušky (†30) | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Na střeše paneláku našli zneuctěnou mrtvolu Marušky (†30)

K vraždě došlo na střeše panelového domu. (Ilustrační foto)
K vraždě došlo na střeše panelového domu. (Ilustrační foto) (pro Aha!: Vladimír VLK)

Horník Rostislav P. (31) z Frýdku-Místku se 16. února 1993 vracel dopoledne z noční směny. Doma ho však místo manželky a snídaně čekaly jen vyděšené plačící děti...

Když se osmiletá holčička a její o dva roky mladší bratříček probudili, maminka doma nebyla. A nepřicházela Rostislav P. vyrazil manželku Marii (†30) hledat. Venku hustě sněžilo. Žena měla ve zvyku vždy ráno vybrat schránku a dojít koupit čerstvé pečivo. Tentokrát ji však prodavačka v pekařství neviděla. Marii P. nedokázali najít ani policisté, kteří po matce dvou dětí vyhlásili velkou pátrací akci.

Nešťastnici objevil až soused, který šel 6. března zkontrolovat, zda tající sníh nenapáchal na střeše paneláku nějaké škody. Okolo těla Marie P. se povalovaly její svršky. Na první pohled bylo jasné, že se stala obětí trestného činu. Vrah ji znásilnil a uškrtil. Policisté zjistili, že žena z protějšího domu viděla v kritický den na střeše věžáku postavu muže. Prý se skláněl k čemusi pod sebou a svědkyně se domnívala, že opravuje střešní krytinu. Mohl tehdy právě škrtit Marii P.? Viděla žena vraždu v přímém přenosu?

Pravdu se asi už nedozvíme, násilník nebyl nikdy dopaden. Policie podezřívala muže z Frýdku-Místku, který rád volával ženám, vyhrožoval jim smrtí a u toho masturboval. Zvrhlík však spáchal v průběhu vyšetřování sebevraždu. Pokud byl skutečně vrahem Marie P., vzal si své tajemství do hrobu.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.