Patnáctiletý Honza znásilnil a zabil Romanku (†4): Jeho matka vraždu zamaskovala | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Patnáctiletý Honza znásilnil a zabil Romanku (†4): Jeho matka vraždu zamaskovala

Mladík neovládl své sexuální touhy. (ilustrační foto)
Mladík neovládl své sexuální touhy. (ilustrační foto) (Aha! )

Jan P. ze Stochova na Kladensku se narodil předčasně, byl postižený a nedokázal vychodit ani zvláštní školu. Nikdy se nenaučil číst ani psát. Vůči dětem se projevoval extrémně agresivně. Když začal v patnácti letech pociťovat sexuální touhy, tragédii už nedokázal nikdo zabránit…

Rodiče Jana P. nezvládali, takže byl příkazem soudu umístěn v ústavu. Stále však jezdil domů o víkendech a trávil tam i prázdniny. V létě 1972 ho rodiče opět přivezli do Stochova. Brzy si na něj však začali stěžovat sousedé. Jan P. se před jejich dětmi obnažoval a masturboval. Rodiče však byli ke stížnostem hluší, syna omlouvali a bránili s tím, že je nemocný.

Když 14. srpna 1972 dovolila matka čtyřleté Romance, aby si před večeří šla ještě hrát před dům, nemohla tušit, že dcerku vidí naposledy živou. Romanka zmizela, její tělíčko našli příslušníci VB nedaleko ve sklepě v tratolišti krve. Někdo ji znásilnil a tloukl hlavou o betonovou podlahu, dokud ještě dýchala.

Podezřelým se okamžitě stal Jan P. Jeho matka sice tvrdila, že byl celou dobu s ní, ale důkazy mluvily jasně. Přestože se pokusila oblečení svého syna vyprat, stopy Romančiny krve tam zůstaly. Jan P. skončil opět v ústavu, kde ale také napadal ostatní pacienty. Zklidnil se až po provedené kastraci.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.