Zločinec vždy místa činu označil použitou vložkou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zločinec vždy místa činu označil použitou vložkou

Fotografie
Fotografie (internal)

Kuchařka z náchodské vinárny se vracela v říjnu 1980 před půlnocí z večerní směny domů. V podchodu na ni zaútočil neznámý muž a začal ji škrtit. Statečné ženě se podařilo po boji utéct a přivolat si pomoc. Násilník utekl. Krátce po napadení se ve městě začaly na různých místech objevovat rozházené hygienické vložky…

Řada žen si všimla, že je sleduje neznámý šmírák. Muž lezl na balkony a pavlače a nakukoval do oken. Několikrát rozřezal pověšené spodní prádlo. Zvláštním poznávacím znamením zvrhlíka bylo to, že za sebou nechával rozházené právě vložky – někdy i použité, pravděpodobně vytažené z kontejneru. Podle popisu detektivové usoudili, že by se mohlo jednat o stejného pachatele, který přepadl kuchařku z vinárny.


Veřejná bezpečnost posílila hlídky a měsíc po útoku si jim podařilo zadržet muže, který po ulici v noci vložky rozsypával. Šlo o řidiče na stavbě V. G., jenž už měl několik vroubků. Kvůli útokům na ženy strávil dvanáct měsíců ve vězení a podrobil se i léčbě v psychiatrické léčebně. V. G. se přiznal, že přepadl kuchařku i k šmírování náchodských žen.

Zvrhlík napadl ženu.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.