Chlapec zastřelil své dva bratrance, sestřenici i těhotnou tetu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Chlapec zastřelil své dva bratrance, sestřenici i těhotnou tetu!

Rudolf zastřelil i těhotnou tetu
Rudolf zastřelil i těhotnou tetu (Shutterstock.com)

Příběh, který se odehrál v březnu 1962 v českém pohraničí, připomíná oblíbený motiv pohádek. Dva švagři odešli z rodné obce za novým životem. Pilnému Josefovi se dařilo dobře, zatímco líný Rudolf živořil. Ale pak se z pohádky stal horor, na jehož konci zůstaly v krvi ležet tři děti a těhotná žena.

Na vánoční oslavě roku 1961 se Josef G. neprozřetelně svému švagrovi Rudolfovi P. pochlubil, že se mu podařilo ušetřit padesát tisíc a dalších sto tisíc má na vkladní knížce. Rudolf P. svému švagrovi záviděl už delší dobu. Oba společně přišli do obce Malšín na Českokrumlovsku, odkud byli po válce odsunuti němečtí obyvatelé. Josef G. žil na pěkném statku, zatímco Rudolf P. obýval rozpadlý domek, o který příliš nepečoval.

Rudolf P. zatoužil po švagrových penězích a naplánoval, jak je získá. Na lup poslal svého stejnojmenného syna, kterého instruoval, že má strýce Josefa i děti zastřelit. Rudolf P. mladší dorazil 13. března 1962 do domu svých příbuzných. Strýci namluvil, že jim nese dopis. Když se Josef G. otočil, aby podal synovci hrnek vody, Rudolf P. mladší po něm vystřelil.

Bez milosti pak zastřelil i těhotnou tetu a dvanáctileté bratrance – dvojčata. Nezastavil se ani před vraždou čtyřleté sestřenice, bál se, že ho holčička poznala a mohla by ho udat. Masakr však těžce postřelený Josef G. přežil. Předtím, než upadl do bezvědomí, prozradil, kdo střílel. Otec i syn P. byli odsouzeni k trestu smrti. Na dva roky poslal soud i manželku a matku strůjců zla Annu P., která o plánované vraždě příbuzných věděla a nic neudělala.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.