Radečkovi (†5) rozřízl střepem břicho! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Radečkovi (†5) rozřízl střepem břicho!

Radečka opilec brutálně zavraždil.
Radečka opilec brutálně zavraždil. (Shutterstock.com)

Opilý Petr K. (19) v srpnu 1991 brutálně zavraždil pětiletého chlapečka Radka R. Dítě škrtil, pak mu střepem rozřízl břicho. Proč se takové děsivé brutality dopustil, nedokázal mladík vysvětlit.

Dělník na stavbě v Kopidlně Petr K. potkal Radka R. ve stromové aleji v obci Jičíněves na Jičínsku. Tam se na něj vrhl a začal jej škrtit. Potom bezvládného hocha odnesl do budovy bývalé kuželkárny. Tam ho uškrtil elektrickým kabelem. Svoji krvežíznivost však tím Petr K. tak docela neuspokojil, takže dítěti ještě střepem rozřízl břicho. Z místa pak utekl, ale byl zadržen ještě týž den.

Petr K. nikdy motiv hrůzného činu tak úplně neobjasnil. Tvrdil, že jednal z »náhlého popudu« a pod vlivem alkoholu. Je však možné, že svou roli sehrála averze vůči Romům. Petr K. se o tomto etniku vyjadřoval negativně již dříve, nicméně dokázat rasový motiv vraždy se u soudu nepodařilo. Přesto dostal Petr K. výjimečný trest sedmnáct let odnětí svobody. „Čin se jeví jako vysoce společensky nebezpečný, s vysokou mírou surovosti,“ uvedl tehdy soudce.


Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.