Falešný lékař zabil skutečnou doktorku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Falešný lékař zabil skutečnou doktorku!

Bývalou lékařku ubil její známý pro peníze.
Bývalou lékařku ubil její známý pro peníze. (Shutterstock.com)

Penzionovaná lékařka Oldřiška G. (†76) byla dáma se vším všudy. Svou precizností pomohla detektivům i po své smrti odhalit vraha, který ji v srpnu 1992 v jejím brněnském bytě ubil a oloupil.

O paní doktorku, jak jí všichni říkali, začali mít sousedé strach v září 1992, když dlouho nevycházela. Po otevření bytu se naplnily nejčernější obavy. Tělo Oldřiška G. leželo v kuchyni a už se začínalo rozkládat. Mrtvá byla oblečená v domácím kabátku a měla rozbitou hlavu.

Sousedé jednoznačně prohlašovali, že paní doktorka byla opatrná a nikoho cizího by do bytu nepustila. Ležérní oblečení pak naznačovalo, že čekala návštěvu blízkého člověka. Jinak by se oblékla formálněji. Do diáře si důchodkyně pečlivě psala schůzky a své plány. Splněné si pak odškrtávala. Poznámka u data 28. srpna však už odškrtnutá nebyla. Stálo tam: Petr – rajčata. Kriminalisté zjistili, že by se mělo jednat o syna bývalé kolegyně Oldřišky G. Petra M. (49). Muž měl zajímavý osud. Chtěl být lékařem, ale hned v prvním semestru ho z medicíny vyloučili. Petr M. však ještě několik let předstíral, že stále studuje.

Dokonce si plánoval i falešnou promoční oslavu. V době vraždy Oldřišky O. byl nezaměstnaný. Důchodkyně o něj po smrti jeho matky pečovala, ale zároveň ho kritizovala kvůli zahálčivému životnímu stylu a lžím, které si stále vymýšlel. Navíc mu už odmítala půjčovat peníze. Petr M. ji utloukl a z bytu si odnesl zlaté šperky a peníze. Dlouho se z nich však neradoval. Soud ho poslal na čtrnáct let za mříže.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.