Ženu zavřeli omylem živou do lednice v márnici. Syn hrobníka ji usouložil k smrti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Ženu zavřeli omylem živou do lednice v márnici. Syn hrobníka ji usouložil k smrti!

Fotografie
Fotografie (internal)

Příběh, který se odehrál v Československu v únoru 1960, předčil i ty nejděsivější filmové horory. Žena (36) zkolabovala, lékař ji prohlásil za mrtvou. Když si tělo patologové vyžádali z márnice pro pitvu, ukázalo se, že na mrtvole se vyřádil neznámý sadista. A to nebylo zdaleka to nejstrašnější. Soudní doktoři zjistili, že žena skončila v márnici živá!

Nešťastnice, matka několika dětí, omdlela 27. února 1960 při přípravě snídaně. Cestou v sanitce přestala dýchat. Lékař v nemocnici se pokusil o oživování a pak konstatoval smrt. Žena, která měla srdeční vadu, skončila v márnici. Když měla být následující pracovní den pitvána, zažili lékaři děsivé překvapení.

Mrtvola byla nahá a brutálně zohavená. Břicho měla rozpárané, ňadra pokousaná, zuby vyražené a v jazyku a krku měla zabodnuté hřebíky. Prvním podezřelým byl retardovaný syn (36) hrobníka, který byl za podobný čin už dříve trestán. Postižený muž přiznal, že s mrtvolou souložil a při tom ji kousal a bodal. Při pitvě pak vyšla najevo další šokující okolnost. Některá poranění měla vitální reakci, což znamená, že žena nebyla mrtvá, ale nejspíš v kómatu.

Zabil ji nejspíš až hřebík, který jí hrobníkův syn zabodl do krku. Pitva navíc prokázala, že lékař, který tvrdil, že do srdce píchl při oživování adrenalinovou injekci, lhal. Po vpichu nebylo ani stopy. Retardovaný nekrofil nebyl potrestán kvůli svému postižení, byla mu jen nařízena léčba. Trestu se vyhnul i lékař, který odbyl oživovací pokusy, a navíc chybně konstatoval smrt…

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.