Podřízl manželku před očima syna! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Podřízl manželku před očima syna!

Tyran manželku nejprve pobodal a pak podřízl.
Tyran manželku nejprve pobodal a pak podřízl. (Shutterstock.com)

Neuvěřitelně brutálního zločinu se dopustil Ivan Ch. (48) z Ostravy. Svou manželku Drahomíru (†31) v březnu 1992 pobodal a nakonec podřízl přímo před očima jejich devítiletého syna Jakoubka.

Ivan Ch. manželce dlouhodobě vyhrožoval, že jí uřízne hlavu, když ho nebude poslouchat. Nikoho by však nenapadlo, že své výhrůžky splní. Po hádce 4. března 1992 však na Drahomíru skutečně vytáhl nůž.

Nezastavilo ho ani to, že je s nimi v místnosti i malý Jakoubek. Před jeho očima ubodal a podřezal školákovi maminku. Potom se demonstrativně pokusil o sebevraždu a řízl se do zápěstí. Příliš si však neublížil, zranění byla podle lékařů pouze povrchová. U soudu vyšlo najevo, že starší manžel na svou mladou ženu žárlil. Bránil jí chodit do společnosti a stýkat se s přáteli.

Hájil se tím, že chtěl jen »udržet rodinu«. Znalci ovšem prohlásili, že se především snažil udržet si nad manželkou kontrolu. Státní zástupce připomněl, že Drahomíra utrpěla víc než třicet bodných ran. Útoku svého manžela se zoufale bránila a matčin desítky minut dlouhý boj o život musel sledovat i vyděšený Jakoubek. Ivan Ch. byl nakonec za vraždu své ženy odsouzen ke čtrnácti letům vězení.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.