Otec otrávil miminko ředidlem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Otec otrávil miminko ředidlem!

Když nemohl získat dítě do péče, tak ho otrávil. (Ilustrační foto)
Když nemohl získat dítě do péče, tak ho otrávil. (Ilustrační foto) (Profimedia.cz)

Rozpad manželství Jaroslav K. z Brna neunesl a manželce se chtěl za každou cenu pomstít. Když odmítla jeho návrh, aby zůstal osmiměsíční Jaroušek v jeho péči, miminko bezcitně otrávil ředidlem.

Vraždu vlastního bezbranného synka si muž naplánoval na 15. března 1962. Manželka odešla na nákup a on nalil do dětské lahvičky ředidlo značky Čikuli. Na dně lahvičky zbylo ještě trochu mléka, což, jak se později ukázalo, malému Jarouškovi nejspíš zachránilo život. Jaroslav K. jedovatou směs dokonce ohřál, aby měl jistotu, že ji chlapeček neodmítne.

Potom odešel před dům. „Nechtěl jsem vidět, jak trpí,“ vypověděl později. Když se však vrátil, Jaroušek nebyl mrtvý, jak předpokládal. Svíjel se v postýlce v křečích a křičel bolestí. Jaroslav K. později tvrdil, že se u něj pokusil vyvolat zvracení. Podle manželky, která se krátce na to vrátila z nákupu, si to ale vymyslel.

Zoufalá žena křičela na manžela, aby zavolal z telefonní budky záchranku. Jaroslavovi následně u soudu příliš neprospěl fakt, že se ve chvíli, kdy šlo jeho synovi o život, vrátil domů pro kabát, protože se mu zdálo, že je venku zima. Sanitku nakonec zajistila Jaroslavova tchyně. Otrávené dítě se lékařům brněnské nemocnice podařilo zachránit. K tomu, že Jaroušek přežil bez následků, přispěl i fakt, že vstřebávání jedu v trávicím traktu částečně zabránilo mléko, které v lahvičce zůstalo.

Jaroslav K. se k hrůznému činu nejprve přiznal, později však tvrdil, že dítě otrávila jeho žena nebo tchyně. Soud mu neuvěřil a poslal ho za pokus o vraždu na šest let do vězení.




Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.