Chtěla vyhodit pasáka do vzduchu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Chtěla vyhodit pasáka do vzduchu!

Dívka se chtěla svého pasáka zbavit. (Ilustrační foto)
Dívka se chtěla svého pasáka zbavit. (Ilustrační foto) (Profimedia.cz)

Obyvatele ostravského paneláku probudila v květnu 1972 exploze, která otřásla jejich domem. Vybuchl svítiplyn v bytě číšníka Pavla D. (47). Nešlo však o žádnou nehodu…

Pavel D. měl kromě počestného zaměstnání v pohostinství i další aktivity – dokázal sehnat slečny svolné k sexu za úplatu. V době výbuchu nebyl doma, trávil dovolenou u známých v Tatrách. Exploze byt kompletně zničila, a dokonce narušila i statiku domu. Dvě děti byly zraněny, jen náhodou nikdo nezemřel.

Příčinou výbuchu byl plyn unikající z otevřených hořáků u sporáku, který explodoval, když se zapnula plynová lednička. Svědkové vypověděli, že v den výbuchu se do bytu Pavla D. snažila dostat asi dvacetiletá tělnatá dívka. Tvrdila, že si zabouchla klíče.

Pavel D. detektivům řekl, že by mohlo jít o Gabrielu O. (19). Ukázalo se, že dívka poskytovala sexuální služby za peníze a Pavel D. byl její pasák. Gabriela se však muže chtěla zbavit, a proto připravila past. Otevřela hořáky
u sporáku a předpokládala, že nahromaděný plyn exploduje, až Pavel D. přijde domů a rozsvítí v chodbě. Že svým jednáním ohrožuje i další osoby, bylo dívce jedno. Soud ji poslal na jedenáct let do vězení.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.