NESMRTELNÁ! Albert se manželku pokusil 4x zabít! Pokaždé přežila a přišla domů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

NESMRTELNÁ! Albert se manželku pokusil 4x zabít! Pokaždé přežila a přišla domů!

Júlii se manžel pokusil zabít celkem čtyřikrát. Plánoval i pátý pokus, ale zabránili mu v něm sousedé. (ilustrační foto)
Júlii se manžel pokusil zabít celkem čtyřikrát. Plánoval i pátý pokus, ale zabránili mu v něm sousedé. (ilustrační foto) (Profimedia.cz)

Čtyři vražedné útoky na svůj život přežila v červnu 1958 Júlie Ď. z obce Štrkovec v tehdejším Československu. Její manžel a bratr jeho milenky ji otrávili, škrtili, topili a rdousili. Nešťastnici zachránili před dalšími pokusy o vraždu sousedé.

Dojič krav Albert Ď. (28) se zamiloval do Karolíny T. (24). Jeho žena Júlie začala milencům překážet. Karolína navrhla, že se manželky zbaví násilím. S odstraněním Júlie jim měl pomoci Karolínin bratr Jozef T. (21). Jenže nic nešlo tak, jak si spiklenci naplánovali…

Júlie sice 10. června 1958 vypila kávu říznutou jedem na krysy, jenže se jí pouze udělalo špatně a prozvracela celou noc. Albert a Jozef se rozhodli, že musí zvolit spolehlivější prostředek. Chtěli naaranžovat sebevraždu oběšením, 18. června ženu vylákali na půdu, kde se ji pokusili pověsit. Smyčka se však z trámu uvolnila a Júlie přežila. Albert ji pak přesvědčil, že šlo o hloupý vtip. Ve skutečnosti však už plánoval další útok. O čtyři dny později namluvili Júlii, že jedou na taneční zábavu, a když ve člunu přeplouvali Váh, hodili ji do vody. Žena sice neuměla plavat, ale přesto se neutopila. V řece totiž stačila, takže se vyškrábala ven a vrátila se domů.

Albert s Jozefem ztratili veškeré zábrany a rozhodli se nepředstírat sebevraždu nebo nehodu. Hned druhý den chtěli Júlii uškrtit. A to tak, že jí ve spánku protáhli pod krkem provaz, konce si plánovali vyměnit a každý z jedné strany zatáhnout. Neúspěšní vrazi však selhali i tentokrát. Konce nevyměnili, takže Albert pouze vytrhl Jozefovi jeho konec z ruky a neškodně ho vytáhl zpod manželčina krku. Júlii manipulace probudila a po krátké potyčce se jí podařilo utéct.

Ač se to zdá neuvěřitelné, následující den se Albert znovu sešel se svou milenkou Karolínou, aby naplánoval, jak Júlii zabít. K dalšímu bizarnímu útoku už ale nedostali příležitost. Sousedé, kteří viděli promáčenou Júlii vracet se domů, na ni uhodili a ona se jim přiznala, že se ji manžel snaží zabít. Ačkoliv má celá anabáze trochu komický rozměr, soud vzal vše smrtelně vážně. Albert Ď. vyslechl rozsudek dvacet let za mřížemi, Karolína T. šestnáct a Jozef T. deset.



Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.