Šílené: Udusila dceru vložkou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Šílené: Udusila dceru vložkou!

Dceru udusila kusem vložky
Dceru udusila kusem vložky (Profimedia.cz, ara)

Číšníci z hotelu v jednom středočeském městě se v roce 1950 báli, že se jejich kolegyně Jana pokusila o sebevraždu. Skutečnost však byla ještě děsivější. Mladá žena ve svém pokoji tajně porodila a dítě udusila vložkou.

Těhotenství se Janě dařilo po celou dobu tajit, a to i přesto, že v hotelu, kde pracovala, i bydlela. Porodní bolesti na ni přišly v noci 24. července 1950. Ráno se vymluvila, že jí není dobře a zůstane ležet. Oknem ji pak v jejím pokoji zahlédl jeden z číšníků.

Viděl, že Jana drží v ruce nůž a je umazaná od krve. Číšník se vyděsil, že se žena pokusila o sebevraždu, a přivolal hlídku Veřejné bezpečnosti. Jana dlouho odmítala otevřít dveře pokoje. Tvrdila, že má velmi silnou menstruaci a je jí špatně. Když se příslušníci nakonec dostali dovnitř, našli Janu ležet v posteli plné krve. Ve skříni bylo v ručnících zabalené mrtvé novorozeně, placenta a rezavý nůž určený na krájení mýdla, který rodička použila k přeříznutí pupečníku.

Žena tvrdila, že dítě zemřelo při porodu. Pitva však prokázala, že svou dcerku zavraždila. Do pusinky jí strčila kus vložky a prstem ho zatlačila tak hluboko, jak to jen šlo. Holčička se udusila.

Jana se k činu nakonec doznala. Otcem dítěte byl neznámý voják, s nímž strávila vášnivou noc, která nezůstala bez následků. Jana už za svobodna jedno dítě porodila, a to bylo v dětském domově. Obávala se, že by ji její rodina zcela zavrhla, kdyby se jí to stalo podruhé. Byla odsouzena za vraždu novorozeného dítěte.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.