Dělník zneužil dvě holčičky: Pak si vyrobil sebevražedný stroj z prkna, žehličky a vařiče! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Dělník zneužil dvě holčičky: Pak si vyrobil sebevražedný stroj z prkna, žehličky a vařiče!

I žehlička může posloužit k sebevraždě.
I žehlička může posloužit k sebevraždě. (Foto: ara)

Dělník J. J. sexuálně zneužil dvě školačky. Z trestu měl takový strach, že se třikrát pokusil o sebevraždu. Dokonce si vyrobil i bizarní zařízení z prkna, židlí, vařiče a žehličky, které ho mělo zastřelit nábojem ze samopalu.

J. J. pracoval na odvodňování polí v obcích D. na Rychnovsku. Bydlel v maringotce za vesnicí, kam také zatáhl a na posteli zneužil desetiletou dívku. Před tím ještě stihl osahávat šestiletou holčičku na místním hřbitově. Děvčata si hrozivý zážitek nenechala pro sebe a svěřila se rodičům.

Když dostal J. J. předvolání k výslechu, uvědomil si, že je až po uši v maléru. Napsal dopis na rozloučenou a rozhodl se dobrovolně skoncovat se životem. Nejprve vypil odvar z cigaret a červeného vína, o němž se domníval, že ho zabije. Bylo mu však jen nevolno. Potom si lehl na koleje. Těsně před přijíždějícím vlakem ho ale vytáhli místní a J. J. skončil na psychiatrii.

Po propuštění z ústavu v dubnu 1961 nemyslel na nich jiného, než jak sestavit spolehlivý sebevražedný mechanismus. Doma měl náboj do samopalu, chyběla mu ale zbraň. Zdatný kutil v tom však neviděl problém. Mezi dvě židle položil prkno, na něj postavil zapnutý elektrický vařič. Na plotýnku položil náboj. Svrchu o něj opřel rozpálenou žehličku. K improvizovanému »samopalu« se naklonil a čekal.

Předpokládal, že žár způsobí výbuch, který odpálí náboj a prostřelí mu hlavu. Jeho plán vyšel jen částečně. Náboj se skutečně roztrhl, ale J. J. zasáhla do hlavy jen malá část kovového pláště. Když se vrátil z nemocnice, čekal ho tolik obávaný soud. Za pohlavní zneužití mu soudce vyměřil rok ve vězení.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.