Manželku ubil těsně před porodem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Manželku ubil těsně před porodem!

Fotografie
Fotografie (internal)

Marie S. z Loučné na Litvínovsku zmizela v březnu 1956 beze stopy. Žena měla v té době těsně před porodem. Celý rok se detektivové honili po falešné stopě, když se domnívali, že Marie zabila své novorozené dítě a nyní se někde ukrývá.

Manžel pohřešované ženy Jaroslav S. uvedl, že z domova odešla 20. března. Zmizení ale nahlásil až o čtrnáct dní později. Tvrdil, že si celou dobu myslel, že je Marie u svých rodičů v Mladé Boleslavi. Když se snažili detektivové rekonstruovat pohyb Marie S., přihlásila se pokladní na nádraží v Litvínově, která tvrdila, že jí v kritický den prodala lístek.

Tím navedla kriminalisty na falešnou stopu. Dále se objevila svědkyně, která prý pohřešovanou viděla v Nymburce. Dokonce i jeden příslušník VB prohlašoval, že Marii S. zahlédl v Mladé Boleslavi. V květnu 1956 byla v Pardubicích nalezena mrtvolka novorozence, a opět byla v podezření Marie S. Tentokrát se měla pod jménem Soňa Kratochvílová ubytovat v místním hotelu.

Rodiče pohřešované však tvrdili, že kdyby byla jejich dcera naživu, určitě by se je pokusila kontaktovat. Záhada byla objasněna až 8. září 1957, když na procházce našel místní mladík v opouštěném lomu nedaleko obce Loučná napůl zahrabaný pytel, v němž byla ukryta mrtvola dlouho pohřešované ženy. Marie S. nikdy z domu neodešla, její muž ji v noci na 20. března po hádce ubil. K vraždě se nakonec přiznal a byl odsouzen. Mylná svědectví o pohybu Marie S. jsou důkazem, jak je lidská paměť nespolehlivá...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.