Radek měl syndrom šicího stroje. Kamaráda ubodal 23 ranami! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Radek měl syndrom šicího stroje. Kamaráda ubodal 23 ranami!

Vražda (ilustrační foto)
Vražda (ilustrační foto) (Mediafax.cz)

Kamaráda Vladimíra P. (25) ubodal neuvěřitelným počtem třiadvaceti ran. Přesto nakonec Radek K. (26) ze Šumperku odešel od soudu s trestem pouhých tří let za mřížemi. 

Na počátku tragédie byla rodinná oslava. Přítelkyně Vladimíra P. byla zároveň tchyní Radka K. Večer 8. března 1992 přišla dvojice k Radkovi na návštěvu. Něco popili, nálada byla dobrá. Okolo deváté hodiny večer odešli domů.

Vladimír P. se však do bytu Radka K. ještě ten večer vrátil, protože chtěl dořešit nějakou záležitost. Mezi oběma mladými muži došlo ke sporu, který vygradoval tím, že prý Vladimír P. vytáhl z kuchyňské linky nůž a ohrožoval Radka K. Při rvačce mu však nůž vypadl z ruky a Radek ho zdvihl. Popadl ho amok a na svého soupeře zaútočil. Podle znalců se u něj projevil takzvaný »syndrom šicího stroje«, tedy že útočník bodá, dokud není oběť zcela bezvládná. Když se probral a uvědomil si, co spáchal, běžel k sousedovi, aby přivolal záchranku a policii.

Vzhledem k tomu, že pachatel jednal ve stavu silně snížené příčetnosti a v afektu, soudce uplatnil paragraf o mimořádném snížení trestu a Radka K. odsoudil jen na tři roky odnětí svobody.



Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.