Manželku měsíce trávil, pak ji uškrtil | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 1. května 2024

Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund

Manželku měsíce trávil, pak ji uškrtil

Pitva prokázala, že byla žena uškrcena.
Pitva prokázala, že byla žena uškrcena. (Profimedia.cz)

Obvodní lékař, který 15. března 1962 ohledával mrtvou manželku ředitele G. S popradské základní školy v tehdejším Československu., měl pochybnosti o příčině smrti. G. S. sice tvrdil, že byla žena dlouhodobě nemocná, pitva však prokázala, že byla uškrcena. Detektivové při vyšetřování zjistili šokující skutečnost.

Zdánlivě spořádaný ředitel školy se dlouhé měsíce snažil svou ženu zabít. A jeho vysvětlení? Jako katolík se prý přece nemohl rozvést.
Ředitel G. S. udržoval intimní kontakty s jednou z mladých učitelek. Jeho žena mu začala překážet, a tak se rozhodl, že se jí zbaví. Rozvod by jeho katoličtí rodiče nedovolili. Nejprve dával manželce do mléka jedovatou rtuť. Bylo mu úplně jedno, že se otráveného nápoje může napít i jejich dvouletá dcerka Helenka. Naopak – smrt dítěte by mu nejspíš vyhovovala.

Pomalu trávená manželka sice zhubla, trpěla střevními problémy, vypadaly jí vlasy, ale stále neumírala dost rychle. Navíc odhalila, že je s mlékem něco v nepořádku. G. S. se vymluvil, že jí chtěl pití mléka zošklivit, protože je drahé. Následně muž poškodil řadu elektrických spotřebičů, aby probíjely. Jeho žena sice dostala několikrát »ránu«, jednou byla s popáleninami dokonce hospitalizovaná, stále však vražedné útoky přežívala. G. S. usoudil, že už nebude čekat a 14. března 1962 svou ženu uškrtil.

Doufal, že lékař uvěří, že zubožená nešťastnice zemřela na srdeční selhání. V tom se však přepočítal. Prokurátor ho obvinil i z pokusu o vraždu dvouleté dcerky Helenky, která také trpěla zdravotními problémy. Prokázat se mu to však nepodařilo. Za smrt své ženy byl G. S. odsouzen k patnácti letům vězení.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.