Osmnáctiletý mladík zabil stařenku kvůli zlatému zubu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 6. května 2024

Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav

Osmnáctiletý mladík zabil stařenku kvůli zlatému zubu!

Mladík zavražděné ženě vytrhl zlatou korunku.
Mladík zavražděné ženě vytrhl zlatou korunku. (Profimedia.cz, ara)

Seniorka Jiřina K. (†87) se nedopustila ničeho zlého, přesto zemřela krutou násilnou smrtí. Její jedinou vinou bylo to, že měla byt v přízemí. Okno její kuchyně si vybral Jiří Č. (18), který chtěl získat peníze za každou cenu. A neštítil se vzít ani zlatý zub.

Jiří Č. strávil roky v různých dětských domovech, když však dosáhl osmnácti let, musel odejít. Mladík pochopil, že odteď se o sebe bude muset starat sám. Peníze na živobytí si však rozhodně neplánoval získávat prací.

Zhruba měsíc se pohyboval v romské komunitě v pražských čtvrtích Libeň a Karlín. V této části hlavního města si také vyhlédl svou oběť. Jiřina K. se už hůře pohybovala a okno její kuchyně vedlo do dvorku. Jiří Č. se do bytu staré paní vloupal 13. srpna 1992 ozbrojen porcovacím nožem.

Ačkoliv si záměrně vybral časně ranní hodinu, nespavá důchodkyně ho ke své smůle stejně načapala. Jiří Č. nezaváhal a Jiřinu třikrát bodl do krku. Mrtvolu položil do postele a přikryl peřinou. Potom v klidu prohledal byt. Odnesl si nástěnné hodiny, hodinky, pár dětských náušnic, a dokonce Jiřinu K. obral i o zlatou zubní korunku. Z lupu se však příliš dlouho neradoval. Policisté jej záhy dopadli a u soudu vyslechl rozsudek třináct a půl roku vězení.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.