Manželku (†29) utopil i s autem ve Vltavě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Manželku (†29) utopil i s autem ve Vltavě!

Auto s manželkou poslal rovnou do řeky...
Auto s manželkou poslal rovnou do řeky... (Aha! – Karel Kopáč)

Zbavit se manželky chtěl podnikatel Vladimír H. z obce Zlosyně na Mělnicku. Namísto rozvodu však naplánoval pohřeb. Svou ženu Kateřinu (†29) uškrtil a pak ji strčil do kufru auta, které poslal přímo do Vltavy.

Manželé se v podvečer 3. ledna 1992 ve svém domě pohádali. Vladimír se pak na Kateřinu vrhl, omotal jí krk ručníkem a zardousil ji. Bezvládné tělo strčil do kufru rodinného vozu a odjel do nedalekých Kralup nad Vltavou. Tam auto spustil do Vltavy. O manželce pak tvrdil, že si po hádce vzala vůz a neřekla mu, kam pojede. Kateřinina sestra mu však nevěřila.

„Vždycky to byl surovec, bylo mi jasné, že Katce ublížil,“ prohlásila později u soudu. Vladimír se k vraždě nejprve přiznal, později svou výpověď ale změnil a přišel s řadou bizarních historek. Tvrdil například, že Kateřinu zabili členové mafie, s nimiž prý obchodoval s ojetými auty. V dalším Vladimírově zabili ženu náhodní lupiči. Když mu detektivové neuvěřili, připustil, že svou manželku zabil sám, ale šlo o sebeobranu. Kateřina ho údajně podezřívala z nevěry a v záchvatu žárlivosti se ho pokusila zabít. Soud nakonec poslal Vladimíra na jedenáct let za mříže.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.