Horor na Orlickoústecku: Na kolejích ležela rozpůlená žena! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 30. dubna 2024

Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce

Horor na Orlickoústecku: Na kolejích ležela rozpůlená žena!

Nohy zůstaly v kolejišti, zbytek mimo ně. (ilustrační foto)
Nohy zůstaly v kolejišti, zbytek mimo ně. (ilustrační foto) (Aha! – Daniel Černovský)

Hrůzný nález objevili lidé, kteří v září 1952 spěchali na vlak, nedaleko zastávky se zvláštním názvem Bezpráví na Orlickoústecku. U kolejí leželo rozpůlené ženské tělo.

Soudní lékař prohlásil, že jde pravděpodobně o sebevraždu. Žena si lehla na koleje v poloze typické pro dobrovolný odchod ze života a projíždějící vlak ji doslova přepůlil. Trup s hlavou ležel v kolejišti, nohy vně kolejí. Záhadou bylo, že v širokém okolí nikdo žádnou ženu nepohřešoval. Dlouho se nedařilo zjistit, kdo tajemná sebevražedkyně vlastně je.

Záhadu rozřešil až její manžel, který slyšel oznámení v rozhlase o nálezu těla. Jeho manželka trpěla poruchou štítné žlázy a depresemi. Když cestovala z Čech na Moravu za rodiči, vyprávěla jim, že si všimla zastávky s názvem Bezpráví. Cítila se být s tím místem spojená, protože její manžel byl tou dobou pracovně poslán daleko od rodiny a ona to vnímala jako velké bezpráví. Nikdo nevěnoval této kuriózní poznámce žádnou zvláštní pozornost.

Když však po čase nešťastnice cestovala do Šumperka na psychiatrické vyšetření, jela znovu přes zastávku Bezpráví. Cestou zpátky na ní impulsivně vystoupila a skočila pod další vlak. Co přesně se jí honilo hlavou, se už dnes nedozvíme, zdá se však, že k místu se zvláštním názvem byla neodolatelně přitahována…

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.