Romové uškrtili důchodce: Prozradila je ukradená průkazka na vlak! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Romové uškrtili důchodce: Prozradila je ukradená průkazka na vlak!

Starého pána Romové zabili.
Starého pána Romové zabili. (Profimedia.cz)

Václav R. (†87) z malé obce na Kolínsku byl v širokém okolí známý jako vitální důchodce. I ve svém věku si chodil přivydělávat do cukrovaru. Když ho jeho kolegové našli doma brutálně zavražděného, nemohli pochopit, kdo mohl bezbrannému stařečkovi ublížit.

Václav R. pracoval až do odchodu do důchodu pro »dráhy«, a tak obýval drážní domek, který stál stranou od vesnice přímo u kolejí. Když nepřišel 21. ledna 1991 do cukrovaru, vydal se ho jeho kolega hledat. Nebohého staříka našel na podlaze v kuchyni zbitého a uškrceného šátkem.

Policisté předpokládali, že vražda měla loupežný motiv. Domek někdo evidentně intenzivně prohledával a ukradl všechny cennosti. Svědci vypověděli, že na místní zastávce vystupovali v kritický den tři Romové – muž a dvě ženy. Režijní průkazku pro zaměstnance drah starého pána navíc zachytili policisté na Slovensku, kde na ni jezdil Rom Miloš K. Ten přiznal, že ji dostal od svého příbuzného Bartoloměje K. (24) a jeho sestry Moniky K (21). Při domovní prohlídce u sourozenecké dvojice našli detektivové věci ukradené z domu zavražděného Václava R. Policisté navíc identifikovali i třetí podezřelou – Alenu Č. (20). Všichni mladí lidé za sebou měli bohatou trestní minulost.

K vloupání se přiznali, ale vinu za vraždu házeli jeden na druhého. Soud nakonec odsoudil Bartoloměje K. k patnácti letům vězení a obě ženy každou na tři a půl roku.




Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.