Znásilnil a zavraždil Haničku (†9), pak šel souložit s kozou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Znásilnil a zavraždil Haničku (†9), pak šel souložit s kozou!

Dělník prý domácí zvířata zneužíval pravidelně. (Ilustrační foto)
Dělník prý domácí zvířata zneužíval pravidelně. (Ilustrační foto) (Aha! – Karl Kopáč, Dan Černovský)

Strašlivý šok zažil Josef V. z Brna, když v srpnu 1956 hledal svou devítiletou dceru Haničku. Našel ji ve sklepě zneužitou a uškrcenou.

Sklepy částečně sloužily jako noclehárny pro dělníky stavící nedaleko nové domy, a tak začali kriminalisté hledat pachatele mezi nimi. Netrvalo dlouho a přihlásil se jim svědek, který vypověděl, že nedávno viděl dělníka J. B., jak obtěžoval na dvoře jiné nezletilé děvčátko.

J. B. pocházel ze Šlapanic a ve svém trestním rejstříku měl už několik záznamů za sexuální zneužívání holčiček. Navíc kradl z balkonů podprsenky a kalhotky, do nichž pak masturboval. K vraždě Haničky se nakonec přiznal. Dívenku zatáhl do sklepa a přitom ji škrtil, dokud neomdlela. Když se pokoušel o soulož, děvče
se pod ním částečně probralo a J. B. ji definitivně zardousil.

Pak se vrah vydal ke své matce, kde se ještě ten večer uspokojil na koze. Detektivům přiznal, že hospodářská zvířata zneužíval pravidelně. Ještě mrazivější však bylo jeho přiznání, že vraždy Haničky vůbec nelituje. „Je mi jedno, že zemřela,“ prohlásil cynicky. J. B. před útokem na Haničku obtěžoval v Brně řadu jiných děvčat. On sám si vzpomněl na dvaadvacet případů. Nikdo však chování úchylného dělníka nenahlásil, a tak vše vygradovalo ve strašnou tragédii...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.