Marek při fetování lepidla znásilnil a uškrtil kamaráda! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Marek při fetování lepidla znásilnil a uškrtil kamaráda!

Narkoman po jedné ze svých dávek zabil kamaráda. (Ilustrační foto)
Narkoman po jedné ze svých dávek zabil kamaráda. (Ilustrační foto) (Shutterstock.com)

Na počátku devadesátých let se v České republice sice už objevovaly i drogy ze zahraničí, stále ještě ale existovala početná komunita uživatelů domácích omamných látek. Populární bylo třeba lepidlo značky Resolvan. Pod jeho vlivem mladý feťák uškrtil a znásilnil v červenci 1993 kamaráda.

Tělo mrtvého chlapce (†14) leželo v málo frekventované části areálu nemocnice v Ostravě-Porubě. Mladík měl okolo krku omotané a velmi pevně utažené vlastní tričko. Stažené kalhoty naznačovaly, že vražda mohla mít i sexuální motiv. Soudní lékař následně v análním otvoru oběti skutečně našel stopy spermatu. Okolo těla mrtvého se povalovaly plechovky lepidla značky Resolvan, jehož hlavní složkou je toluen.

Kriminalisté věděli, že se v lesíku u nemocnice scházejí feťáci. A právě v jejich komunitě začali pátrat po možném vrahovi. Netrvalo dlouho a doneslo se k nim, že jistý Marek H. se v opojení těkavými látkami kumpánům k vraždě prakticky přiznal. Své doznání zopakoval nakonec i detektivům. Připustil, že pod vlivem »lepidla« se stává agresivní a nedokáže se ovládnout.

Na otázku, proč kamaráda znásilnil, odsekl, že »je na ženské«, a když detektivové vyrukovali s důkazy o spermatu, odmítl na toto téma zcela vypovídat. Podle znaleckého posudku byl Marek H. heterosexuálně orientován, užívání omamných látek v něm však bořilo veškeré zábrany. Jako mladistvý byl odsouzen ke čtyřem a půl letům vězení a odvykací léčbě.



Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.