Krkavčí matka svou dceru Blaničku (†2) utrápila hladem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Krkavčí matka svou dceru Blaničku (†2) utrápila hladem

Fotografie
Fotografie (internal)

Když v březnu 1988 přinesla Blanka S. svou stejnojmennou dvouletou dcerku na dětskou pohotovost, nemohli už lékaři děvčátku pomoci. Bylo několik hodin mrtvé. Až postupem času kriminalisté zjistili, že nešlo o tragickou nehodu...

Blanka S. svou dceru už od narození plánovitě mučila hladem a snažila se ji zabít tak, aby nevzbudila žádné podezření. Pocházela ze sociálně slabého prostředí. Měla celkem čtyři děti, nejstarší dceru Jitku měl v péči její otec. O Alenu a malou Blaničku se starala Blanka S., dále se jí narodila ještě Lydie.

Zajímavé bylo, že ostatní dcery prospívaly dobře. Blanička ale přišla na svět předčasně, musela být nějaký čas v inkubátoru a její matka si k ní nevytvořila žádoucí pouto. Lékařka matku upozorňovala, že malá Blanička bude potřebovat rehabilitaci a speciální péči. Blanka S. však k fyzioterapeutovi chodit odmítla.

Blanička strádala a její matka si stále různým lékařům stěžovala, že všechno jídlo vyzvrací. Žádný pediatr však nemohl najít příčinu údajného problému. Ve dvou letech vážilo dítě pouhých pět kilogramů. Nakonec Blanička zemřela. Pitva prokázala, že příčinou bylo kompletní vyčerpání organismu – batole zemřelo hlady. Blanka S. se chtěla zbavit nedonošené dcery, kterou považovala za přítěž. Mimořádně bezcitným a krutým způsobem ji trýznila, aby holčička zemřela zdánlivě na následky neznámé nemoci. Krkavčí matka byla odsouzena ke třinácti letům odnětí svobody.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.