Znetvořená mrtvola putovala po celém lese! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Znetvořená mrtvola putovala po celém lese!

Mrtvolu našli daleko od místa činu...
Mrtvolu našli daleko od místa činu... (Profimedia.cz)

 V lese zvaném Starý Trebejov u Košic v bývalém Československu našel lesní dělník v prosinci 1972 mrtvolu neznámé ženy. Tělo leželo mezi stromy pod svahem asi sto metrů od cesty. Dělník vypověděl, že ještě předchozí den tam mrtvola určitě nebyla. Na krku měla nešťastnice stopy po škrcení…

Lékař odhadl, že mrtvé bylo okolo šedesáti let. Identifikaci však ztěžoval fakt, že jí obličej okousala lesní zvěř, a znetvořila ji tak k nepoznání.
Podle znaleckého posudku byla oběť mrtvá již několik týdnů. Kdo tedy položil tlející mrtvolu k cestě? Detektivové prohledali okolí nálezu těla, ale nenašli žádné místo činu. Teprve když se vydali po svahu nahoru, objevili botu, čelenku, a dokonce i tmavě modrý pásek šatů, jímž byla žena nejspíš uškrcena.

Potom došlo při vyšetřování k zásadnímu zvratu! Přesně na vrcholku zalesněného hřebene našli muži zákona na silné větvi uvázaný kus tmavě modré látky. Ukázalo se, že se žena nejspíš zabila sama, oběsila se na vrcholku srázu. Časem však smyčka zpuchřela a přetrhla se. Tělo spadlo a skutálelo se až dolů k pěšině. Cestou se z něj uvolnily různé součásti oděvů.
Totožnost mrtvé se nedařilo odhalit až do ledna 1973, kdy přišel na stanici VB muž, který tvrdil, že už od listopadu minulého roku pohřešuje tchyni M. Š. (†66).


Srovnáním zubní protézy a záznamů o starých zraněních se skutečně potvrdilo, že mrtvá je ztracená M. Š. Případ byl uzavřen jako sebevražda. Co se na kopci Starý Trebejov skutečně stalo, zůstane záhadou...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.