Během vraždění uspával dceru! Neúspěšně, a tak viděla matku s prostřelenou hlavou... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Během vraždění uspával dceru! Neúspěšně, a tak viděla matku s prostřelenou hlavou...

Sám byl nevěrný, ale manželce to samé odpustit nehodlal.
Sám byl nevěrný, ale manželce to samé odpustit nehodlal. (Foto: Scom)

 Nevěrný Jan V. z Ústí nad Labem se rozhodl zavraždit manželku, našla si totiž také milence. Nezabránila mu v tom ani skutečnost, že ve vedlejší místnosti spala jejich osmiletá dcerka.

Jan V. byl dvakrát rozvedený muž se zálibou v alkoholu. Manželce nedokázal být věrný. Když však zjistil, že si i jeho žena našla milence, začal běsnit. Žena mu navíc řekla, že se chce rozvést a být se svou novou láskou. Jako jediné východisko viděl Jan V. vraždu. Svému šéfovi ukradl malorážku i s náboji. Zbraň schoval do skříně, patrony si nechal v kapse, kde je náhodou našla manželka.


Svěřila se kamarádkám, že se muže bojí. Na Veřejnou bezpečnost však jít nechtěla, bála se, že by se jí vysmáli. Večer 21. května 1971 se Jan V., patřičně posilněný alkoholem, vrátil z hospody. Znovu na manželku naléhal, ale ta jeho plány na záchranu vztahu odmítla. Jan V. jí pak prostřelil hlavu. Výstřel ale probudil osmiletou dceru, která spala vedle.
Otec-vrah ji šel uklidnit, ruku měl v té době od manželčiny krve... Děvčátku řekl jí, že se nic neděje a má si jít lehnout. Potom se vrátil do kuchyně a střelil manželku podruhé. Dcera vyběhla ze svého pokoje a uviděla, co se stalo. Zbraň proti ní otec naštěstí nepoužil, obrátil ji ale proti sobě. Přestože se střelil do spánku, díky rychlé lékařské pomoci a operaci mozku přežil. Soudce ho za vraždu odsoudil k třinácti letům vězení.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.