Úchyl znásilňoval mrtvoly a jednu pozvracel. To ho usvědčilo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Úchyl znásilňoval mrtvoly a jednu pozvracel. To ho usvědčilo!

Zvrhlík si vybíral mrtvoly.
Zvrhlík si vybíral mrtvoly. (Profimedia.cz)

Poslední odpočinek sedmdesátiletého muže z Jičína hrubě narušil perverzní úchyl. V létě 1974 se vloupal do hřbitovní kaple a nebožtíka zneužil. Podobný »kousek« s hanobením mrtvoly, jak se tehdy říkalo, si zopakoval před dopadením ještě dvakrát.

Pracovníci pohřební služby uložili 29. června 1974 tělo v kapli jičínského hřbitova, kde mělo čekat do pohřbu. O dva dny později však zjistili, že s rakví někdo manipuloval. Sedmdesátiletý nebožtík měl stažené spodky, které nekrofil poskvrnil svým spermatem.
K dalšímu případu došlo na stejném hřbitově za osmnáct dní. Tentokrát bylo obětí choutek neznámého zvrhlíka tělo padesátileté ženy. Pohřebáci ji našli v rakvi s vyhrnutou sukní a bez kalhotek.

O měsíc později opět vnikl nekrofil do kaple, ale tentokrát narazil. Nebožka, která tam ležela, byla již ve značném stadiu rozkladu. Zvrhlík jí sice opět vyhrnul šaty a obnažil genitálie, jenže místo uspokojení se do rakve pozvracel. A to právě napomohlo jeho odhalení. Detektivové poslali zvratky na rozbor a zjistili, že nekrofil užívá lék na uklidnění Izonal.

Obešli proto psychiatrické ordinace v okolí, aby zjistili, kteří pacienti mají tento medikament předepsaný. Jeden z lékařů je upozornil na Otakara N. z Nové Paky, který se zneužití nebožtíků už dříve dopustil. Mentálně retardovaný homosexuálně orientovaný muž se po několika hodinách výslechu přiznal. Byla mu nařízena ústavní léčba.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.