Zfetovaný DJ abstinentku zaškrtil a zneužil! Prozradily ho Primky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Zfetovaný DJ abstinentku zaškrtil a zneužil! Prozradily ho Primky!

 (Aha! – D. Černovský)

Ve známém krušnohorském rekreačním středisku Pernink se v září 1969 konala velká taneční zábava. Přišla na ni i Marie H. (†20). Plachá, nábožensky založená abstinentka se však příliš nebavila. Okolo desáté hodiny se odešla nadýchat čerstvého vzduchu. To bylo naposled, kdy ji kamarádky viděly živou.

V lese nedaleko rekreačního střediska našli druhý den výletníci dámskou botu a kabelku. Kousek dál leželo i tělo nebohé Marie H. Mladou ženu někdo znásilnil a uškrtil. U těla ležely pánské hodinky značky Prim s přetrženým páskem.
Detektivové museli prověřit všechny návštěvníky taneční zábavy. Protože nedaleko byla kasárna, nešlo o jednoduchou práci. Detektivové předpokládali, že vrahem bude zdatný urostlý muž. Marie L. totiž byla sama vysoká a s pachatelem se zarputile rvala, pravděpodobně ho i zranila.


Několik dní po vraždě se kriminalistům přihlásil Ladislav Š. Na zábavě v Perninku zastával populární roli diskžokeje a pouštěl hudbu z pásků, dokud nedorazila kapela. Ladislav Š. tvrdil, že když se šel projít, přepadl ho neznámý mladík a ukradl mu hodinky značky Prim. Jeho historka zněla nevěrohodně, a navíc byl v obličeji poškrábaný, takže ho detektivové vzali hned k výslechu. Ladislav Š. se nakonec přiznal, že Marii H. znásilnil a zabil on.
Posilněný tehdy populárním lékem mezi narkomany – Dexfermetrazinem – si vyhlédl osamělou dívku procházející se u lesa. Pokusil se s ní navázat kontakt, ale Marie H. si s ním povídat nechtěla. Ladislav Š. ji začal škrtit a pravděpodobně už mrtvou znásilnil. Kdyby se sám detektivům nepřihlásil s vymyšlenou historkou, dost možná by na něj ani nepřišli. Povedený diskžokej byl odsouzen k patnácti rokům vězení.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.