Žena nevědomky porodila do záchodu, byla obviněna z vraždy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Žena nevědomky porodila do záchodu, byla obviněna z vraždy!

Jaroslava B. se na miminko těšila. (Ilustrační foto)
Jaroslava B. se na miminko těšila. (Ilustrační foto) (Profimedia.cz)

K neuvěřitelnému neštěstí došlo v říjnu 1974 ve Vimperku. Těhotná Jaroslava B. (29) prožívala krutou osobní tragédii, a navíc čelila obvinění z vraždy vlastního dítěte.

Jaroslava B. byla v sedmém měsíci těhotenství, když se jí v noci náhle udělalo špatně. Začala krvácet a rychle jí stoupala horečka. Snažila se situaci zvládnout sama, ale nedařilo se jí to. Její partner se probudil právě ve chvíli, kdy Jaroslava vedle něj na posteli omdlévala. Rychle ji naložil do auta a odvezl do nemocnice ve Vimperku.

Tam přišel šok! „Vy jste tak před hodinou porodila,“ prohlásil lékař. „Kde je dítě?“ Zmatená Jaroslava si připadala jako v noční můře, stále opakovala, že to není možné, že je těhotná a rodit bude až za dva měsíce. Potom vzhledem k velké ztrátě krve upadla do bezvědomí. Lékaři poslali do jejího domu příslušníky VB. Ti zjistili, že všude je krev a v suchém záchodě objevili tělíčko novorozeného chlapečka.

Jaroslava se okamžitě stala podezřelou z vraždy. Neprospělo jí ani to, že dosud nebyla v těhotenské poradně. V místním tisku vyšel článek označující ji za krkavčí matku, která udusila vlastní dítě. Jenže pak vyšly najevo i další skutečnosti. Jaroslava už tři děti měla, proto se domnívala, že je dostatečně zkušená a do poradny zatím nemusí. Na miminko se s přítelem těšili, těhotenství netajila a měla i nakoupenou část výbavičky. V osudnou noc došlo patrně k odloučení placenty a překotnému porodu, který krvácející dezorientovaná žena v horečce nezaznamenala. Případ policie uzavřela jako nehodu a Jaroslavu B.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.