Vražedný kutil posadil manželku na elektrické křeslo | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 30. dubna 2024

Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce

Vražedný kutil posadil manželku na elektrické křeslo

Nastražit elektrickou past byla pro kutila hračka.
Nastražit elektrickou past byla pro kutila hračka. (Aha! –Alexandr Malachovský, ara)

Nefunkční manželství chtěl vyřešit kutil Leopold O. vraždou. Pro svou manželku Marii sestavil »elektrické křeslo«. Jeho plán, maskovat manželčinu smrt jako nehodu, však nevyšel.

Leopold O. byl vdovec a z prvního manželství měl čtrnáctiletou dceru. Dívka byla příčinou hádek s jeho druhou manželkou. Marie chtěla nevlastní dceru umístit do dětského domova. Leopold s tím však nesouhlasil. Nakonec spolu dvojice přestala intimně žít, odstěhovat z bytu se však Marie odmítala.

Když se v prosinci 1971 Leopold vrátil z návštěvy příbuzných na Slovensku, zjistil,
že mu manželka prohledala jeho věci a vzala osmnáct set korun, které měl ukryté v knihovně. Leopold se rozhodl, že to s ní definitivně skoncuje. Z prodlužovačky a několika pozinkovaných plíšků si vyrobil domácí verzi elektrického křesla. Vzal si elektrikářské izolační rukavice a vylákal manželku na chodbu.


Tam ji přinutil posadit se na botník a přitiskl jí k zápěstím plíšky
pod proudem. Marie se v křečích zhroutila k zemi, z úst jí tekla pěna. Leopold jí na zemi přitiskl plíšky i ke spánkům. Mrtvolu pak strčil do vany a naaranžoval k ní horské sluníčko. Detektivy však nezmátl a skončil na patnáct let ve vězení.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.