Přehnaná láska se zvrtla: Matka zakazovala synovi holky. Ubodal ji a udal se! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Přehnaná láska se zvrtla: Matka zakazovala synovi holky. Ubodal ji a udal se!

Chlapec zabil svou matku, která mu dělala ze života peklo. (ilustrační foto)
Chlapec zabil svou matku, která mu dělala ze života peklo. (ilustrační foto) (Profimedia.cz)

Na služebně Veřejné bezpečnosti v Praze 2 zazvonil v srpnu 1962 telefon. Volal zoufalý Pavel Š. (16), který se v slzách přiznal, že právě zavraždil svou matku Marii V.

Rodiče Pavla Š. se rozvedli, když mu bylo sedm let. Později si matka našla nového muže, ani druhé manželství však nevydrželo. Po druhém rozvodu už žena žádného partnera nehledala a soustředila se výhradně na svého syna. Nutila ho, aby studoval, ačkoliv k tomu neměl žádné předpoklady. Pavel Š. se začal učit zámečníkem a matka mu často dávala najevo, jakým je pro ni zklamáním. Bránila mu stýkat se s kamarády, zejména s dívkami. Když ho nachytala doma, jak si s kamarádkou pouštějí magnetofonové pásky, oba zfackovala a ztropila hysterickou scénu.


Syn se poté neúspěšně pokusil o sebevraždu. Napjaté vztahy vyvrcholily v tragédii v srpnu 1962. Ráno se matka se synem bouřlivě pohádala, ve sporech pokračovali i po návratu z práce a chlapcovy brigády. Marie V. synovi vyčítala, že se přes její zákaz stýká s dívkami, a začala ho bít. Pavel Š. se jí snažil utéct, ale nedařilo se mu to. Nakonec vytáhl ze sekretáře řeznický nůž, údajně aby matku postrašil. Žena ho však tloukla dál, takže ji bodl do břicha a hrudníku.

Když se z posledních sil pokusila o útěk, zasadil jí poslední smrtelnou ránu do zad. Pavel Š. se vraždou sice zbavil panovačné matky, skončil však ve vězení...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.