Manželka remcala, umlátil ji paličkou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Manželka remcala, umlátil ji paličkou

Fotografie
Fotografie (internal)

Nepovedený nedělní oběd odstartoval v červnu 1972 v Rovečném na Svitavsku tragédii. Jaroslav P. (70) utloukl svou stejně starou manželku Marii P. paličkou na maso.

Senior pozval na oběd známého. Jeho manželka však nebyla z návštěvy příliš nadšená a svou nelibost také dala patřičně najevo. Když pak kamarád odešel, Jaroslav P. se s manželkou pohádal. Detektivům později tvrdil, že si přesně nevzpomíná, co se dělo. Z pitevní zprávy oběti je však možné udělat si celkem dobrý obrázek, čím vším musela seniorka projít.

Jan P. vypověděl, že na něj manželka nejspíš zaútočila jako první. Žádné zranění, které by to potvrdilo, však na sobě neměl. Naopak na trupu a rukou Marie P. byly modřiny svědčící o útoku jiné osoby. Manžel ji nejen bil paličkou na maso, ale dokonce i rdousil. Přímou příčinnou smrti byla zlomená klenba a spodina lební, která způsobila zhmoždění mozku.


Jan P. nebyl za smrt manželky odsouzen. Psychiatři konstatovali, že trpí stařeckou demencí. Její projevy navíc zhoršovala epilepsie, kterou měl důchodce už od dětství. Nakonec soud nařídil ochrannou doživotní ústavní léčbu.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.