Zapíchl mu do hlavy rybičku, smrtelně poškodil mozek | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Zapíchl mu do hlavy rybičku, smrtelně poškodil mozek

Fotografie
Fotografie (internal)

S neobvyklou vražednou zbraní se setkali detektivové z Bruntálska. Mladíkovi, který si šel stěžovat na hluk z večírku, zabodl jeden ze slavících do hlavy kapesní nožík zvaný rybička.

Rudolf K. bouřlivě oslavoval svoje narozeniny ve společnosti čtyř mužů a dvou žen. Společně vypili víc než pět litrů vína a dva litry slivovice. Večer už byla zábava řádně rozjetá a to se sousedům rozverné společnosti pochopitelně příliš nelíbilo. Vladimír K. (19) šel zjistit, jak dlouho ještě bude muset hluk snášet. Jak se dalo očekávat, když dorazil, došlo mezi ním a slavící rodinou k hádce.

Rudolf K. později tvrdil, že Vladimír K. kopl jednu z jeho příbuzných, která byla těhotná. Zda to byla pravda, nelze ověřit, protože mladík už vypovídat nemohl. Rodina se na něj vrhla, jedna z žen ho tloukla do hlavy kapesní svítilnou, další muž ho bodl do zad. Ani jedno z těchto zranění však nebylo příčinou smrti.

Soudní lékař zjistil, že Vladimíra K. zabila rána vedená do spánku. Detektivové zajistili kromě jiných nožů i malou »rybičku«. Její čepel přesně odpovídala smrtící ráně. Případ se tak dostal do učebnic soudního lékařství, pachatel musel vyvinout mimořádnou sílu a ránu vést přesně kolmo ke kosti, aby levnou měkkou čepel dokázal zabodnout až do mozku. Prokázalo se, že nůž držel v ruce sám oslavenec Rudolf K. Ze své »úspěšné« rány asi radost neměl, protože skončil ve vězení.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.