Karel z nudy zastřelil důchodkyni (†63) a šel se pochlubit kámošům | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Karel z nudy zastřelil důchodkyni (†63) a šel se pochlubit kámošům

Když ženu postřelil, šel trefu zapít.
Když ženu postřelil, šel trefu zapít. (Shutterstock.com)

Marie L. (†63) se vydala v březnu 1964 mezi opuštěné domy na pražské Pankráci, aby si v ruinách určených k demolici nasbírala dříví na zátop. Náhle pocítila intenzivní bolest v podbřišku. Pomyslela si, že po ní nějací uličníci hodili kámen. Za pár hodin byla mrtvá...

Dělníci sice zavolali sanitku, Marie L. se však odmítla nechat vyšetřit. Tvrdila, že jí nic není. Večer se však její stav zhoršil a byla převezena do nemocnice. Tam ji na přání příslušníků VB prohlédl přednosta kliniky a s překvapením konstatoval, že v oblasti kříže má stará paní střelnou ránu. Kulka z malorážky pronikla křížovou kostí a zasáhla tlusté i tenké střevo, pravý vejcovod i vaječník a kyčelní žílu. Ani operace už Marii L. život nezachránila.

Případ začali detektivové vyšetřovat jako vraždu. Z výpovědí dalších svědků zjistili, že Marie L. není první, po níž v ruinách někdo střílel. Podle znaleckého posudku střela přišla z velké dálky a výšky. Mezi opuštěnými stavbami bylo i několik domů, kde dosud bydleli nájemníci. Úhel střely napověděl, z kterého okna vražedná rána vyšla. Střílel alkoholik Karel Z., který se v osudný den nudil. Vzal si malorážku po otci a pro zábavu střílel po lidech hledajících v bouraných domech něco použitelného.

Pak odešel do hospody, kde se kamarádům cynicky pochlubil, že »trefil nějakou bábu do prdele«. Karel Z. byl za smrt shánčlivé důchodkyně odsouzen k sedmi letům vězení.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.