Stařenka (83) rozporcovala manžela | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Stařenka (83) rozporcovala manžela

Šok ze smrti manžela u seniorky způsobil rozvoj psychózy.
Šok ze smrti manžela u seniorky způsobil rozvoj psychózy. (Shutterstock.com)

Bylo pozdě v noci, když příslušníci Veřejné bezpečnosti z Žiaru nad Hronom v bývalém Československu přijali zvláštní telefonát. V obci Trubín měla prý stařenka Mária R. (83) zabít manžela a uřezat mu ruce i nohy. Rozuzlení případu bylo neuvěřitelné.

Mária R. žila s mužem Josefem R. v domě svého zetě Juraje Š. Protože na stavbu přispěli, měli staří manželé ve vilce, kterou obývala ještě jejich dcera Rozália a vnučka Helena, vyhrazenou vlastní místnost.

Když 7. července 1966 potkala Rozália na chodbě svou matku, překvapilo ji, že není i přes pokročilou hodinu oblečená do noční košile. Stařenka si něco mumlala a nesla v ruce lavor plný vody. Na otázku, proč nespí, odvětila, že musí ještě umýt maso. Rozálie se domnívala, že se otec pomočil, a řekla matce, že jí pomůže. V ložnici rodičů ji však čekala scéna jako z toho nejhoršího hororu.

Na posteli ležel osekaný trup otce, pečlivě omyté nohy i ruce byly poskládány na židli. Mária R. byla obviněna z vraždy, případ se zdál naprosto jasný. Pitva však prokázala, že Josef R. zemřel na trombózu, která způsobila kolaps pravé plíce. Mária R. trpěla již delší dobu stařeckou demencí a šok ze smrti manžela způsobil rozvoj psychózy. Domnívala se, že porcuje maso ze zabijačky. Stíhání bylo zastaveno a pomatená stařenka skončila v ústavu.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.