Vloupal se k milence a odpálil bombu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Vloupal se k milence a odpálil bombu!

Flirt s dobrodruhem se Blaženě vymstil.
Flirt s dobrodruhem se Blaženě vymstil. (Shutterstock.com)

S nápadníkem jako z hororu se v květnu 1967 seznámila Blažena B. (19) z Náchoda. Brzy zjistila, že šlápla vedle, a pokusila se s Bohumilem B. (†36) rozejít. Kdyby však byla věděla, že její milý je amatérský pyrotechnik, nejspíš by si kopačky dobře rozmyslela...

Bohumil Blaženu okouzlil tím, že se vydával za zcestovalého dobrodruha. Seznámili se právě ve chvíli, kdy dívku obtěžoval dotěrný mladík a on jí přispěchal na pomoc jako rytíř na bílém koni. Pro Blaženu šlo o nezávazný flirt a vztah s žárlivým, o sedmnáct let starším mužem ukončila po dvou měsících. Zamilovaný Bohumil ji však i poté pronásledoval všude, kde to bylo jen trochu možné.

Čekal na ni před zaměstnáním, jezdil s ní ve vlaku, doprovázel ji domů. Vyhrožoval dívce, že spáchá sebevraždu a ji vezme s sebou. Zmínil dokonce, že už má připravenou bombu. Vyděšená Blažena B. vše oznámila na VB, pobavení příslušníci ji však nebrali vážně.

V září 1967 se vracela Blaženina matka okolo čtvrté hodiny ráno domů z noční směny. Právě ve chvíli, kdy odemykala vstupní dveře, otřásl domem výbuch. Blažena křičela ze svého pokoje – byla zraněná, ale naživu. Statečný soused, který hořícím domem proběhl, zjistil, že v jejím pokoji je ještě někdo – hrůzně zohavený Bohumil B. Muž se v noci vloupal do domu své nic netušící lásky, stoupl si nad její postel a odpálil pekelný stroj vyrobený z trubky naplněné směsí střelného prachu a různých kovových šroubků. Naštěstí ve tmě špatně odhadl, kde přesně má spící Blažena hlavu. Dívka přežila. Šíleného ctitele Bohumila B. výbuch doslova roztrhal na kusy...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.