Vojenský zběh vraždil a znásilňoval! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Vojenský zběh vraždil a znásilňoval!

Ženy Zdenek H. přepadal s pistolí v ruce. (Ilustrační foto)
Ženy Zdenek H. přepadal s pistolí v ruce. (Ilustrační foto) (Shutterstock.com)

Vojna není kojná a Zdeňka H. (†21) brzy přestal dril v uniformě bavit. Od svého útvaru v červenci 1960 dezertoval. Dál než k útěku z kasáren jeho plány však nesahaly. Chtěl se dostat za hranice, netušil však, jak to provede. Potuloval se po okolí, vraždil, loupil a znásilňoval.

Ozbrojený zběh se nejprve pokusil získat dopravní prostředek, aby odjel někam daleko. Na cestě u Rakovníka brzy ráno zamával na muže na motorce a naznačoval, že potřebuje pomoc. Když mu motocyklista v dobré vůli zastavil, zastřelil ho třemi ranami z pistole. Zdenek H. doufal, že tělo někam odklidí a na vraždu se přijde až, když bude dávno pryč. Jenže měl smůlu.

Nad mrtvolou ho zastihli další motorkáři, kteří jeli okolo. Zběh nezpanikařil a zachoval chladnou hlavu. Nezvaným svědkům namluvil, že měli právě s kamarádem nehodu a prosil je, aby rychle dojeli zavolat pomoc. Jakmile zmizeli, motorku ukradl a odjel. Stroj však nebyl na rychlou jízdu stavěný a po pár kilometrech se porouchal. Zdenek H. se pak toulal v okolních lesích.

Přepadl celkem čtyři ženy, všechny oloupil o peníze i jídlo, které u sebe měly. Dvě přepadené dívky, které se mu líbily, dokonce znásilnil. Kriminalisté podle výpovědí motorkářů, kteří zastavili u údajné nehody, a oloupených žen brzy pochopili, že jde o jednoho pachatele a rozjeli velkou pátrací akci. Zdenek H. byl v srpnu zadržen. Soud nad ním pro chladnokrevnou vraždu, loupeže a znásilnění vyslovil nejvyšší trest. Zběh Zdenek H. byl roku 1961 popraven.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.