Donutil kamaráda vykopat si hrob | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Donutil kamaráda vykopat si hrob

Chlapec myslel, že kope poklad.
Chlapec myslel, že kope poklad. (scom)

J. Z. z Hradce Králové byl tím typem kluka, o němž se dřív říkalo, že roste pro šibenici. Týral zvířata, později děti a nakonec napadl s nožem v ruce mladou ženu.

Bratři si často stěžovali, že je J. Z. bije, tahá za vlasy a ubližuje jim. Sadistický mladík podřízl bažanta, kterého doma chovali jako mazlíčka. Zabíjel i králíky a slepice. Míra trpělivosti úřadů přetekla, když tehdy šestnáctiletý J. Z. vylákal svého mladšího kamaráda do lesa.

Tam mu namluvil, že ví, kde je v zemi ukrytý poklad. Chlapec kopal, a když vyhloubil dostatečně hlubokou jámu, J. Z. se na něj vrhla a začal ho tlouct větví do hlavy. Potom ho strčil do »hrobu«, který si hoch sám vykopal. Jen díky náhodě hoch útok přežil. Psychiatrům, kteří ho tehdy vyšetřovali, J. Z. řekl, že sní o spáchání vraždy a o tom, aby se o něm v televizi mluvilo jako o vrahovi. Skončil na čas v léčebně, ale potom byl propuštěn.
O sedm let později se opět naplno projevila povaha  J. Z. V červnu 1971 čekal na svou družku a uviděl osmnáctiletou S. S. Když ho dívka míjela, vytáhl nůž a bodl ji do stehna. Nůž protnul tepnu a S. S. málem vykrvácela. Ani tentokrát nebyl J. Z. potrestán. Po roce na psychiatrii ho lékaři propustili a dokonce mu byl jako duševně nemocnému přiznán i invalidní důchod. S. S. se po jeho propuštění zhroutila…

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.