Gang rozkrádal mléko | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 1. května 2024

Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund

Gang rozkrádal mléko

Mlékaři si přilepšovali ze státního.
Mlékaři si přilepšovali ze státního. (Foto Aha! – Mid. AI)

Způsobili škodu ve výši 90 000 korun a psal se rok 1964. Tehdy to byly ohromné peníze. Vždyť průměrně u nás občané tenkrát měsíčně brali zhruba čtrnáct stovek... Byla to velká rozkrádačka, kterou napáchala 24členná parta v čele s jistou Antonií Š.

Ta bývala vedoucí prodejny spotřebního družstva Jednota v Javorníku na Jesenicku a podle obžaloby, kterou podal okresní prokurátor v Šumperku, právě ona měla klíčový podíl na rozkrádání mléka ve velkém. Do zlodějské bandy přitom patřili i někteří řidiči a závozníci cisternových automobilů z ČSAD v Jeseníku. Ti při svážení nadojeného mléka ze zemědělských podniků drze tento bílý produkt mléčných žláz kraviček na Jesenicku rozkrádali a vozili ho paní vedoucí prodejny do Javorníku.

Ta ho pak prodávala zákazníkům, kteří netušili, že kupují odcizenou komoditu a přispívají Antonii Š. i jejím kumpánům na bezpracné zisky. Trvalo to několik let. „Machinace umožňovala nedostatečná kontrola příjmu mléka v mlékárně v Jeseníku,“ specifikoval okresní prokurátor v podané obžalobě. Celý gang čekalo hlavní líčení a na jeho konci rozsudek Okresního soudu v Šumperku. Jak zněl, není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.