Bitka tramvajáka a tří žen | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Bitka tramvajáka a tří žen

Tři ženy si počíhaly na tramvajáka.
Tři ženy si počíhaly na tramvajáka. (Foto Aha! – Mid. AI)

O třetí hodině odpolední se dne 16. března 1924 na Královských Vinohradech v Praze poprali jeden muž a tři ženy. Incident, který značně pohoršil kolemjdoucí, se odehrál na rohu Palackého třídy a Balbínovy ulice.

Jak vyplývá ze zprávy v tisku, zveřejněné následujícího dne, bitku ukončila zakročující policejní stráž. Ta poté zjistila, že rváči byli zřízenec elektrických drah František Benáčan, jeho manželka Antonie, posluhovačka Julie Váňová a pradlena Viktorie Váňová. Antonie Benáčanová utrpěla v bitce lehké zranění na hlavě, Julie Váňová krvácela z úst.

„Jejich výstup na ulici způsobil velký sběh lidu,“ psalo se v tisku. A proč se tři ženy pomlátily s jedním mužem? Příčinou šarvátky měly být »domácí různice «, přičemž ale ze zprávy nevyplývají bližší podrobnosti roztržky. Co je známo – strážníci odvedli potlučenou čtveřici na policejní oddělení. Tam si službu konající inspektor zapsal osobní údaje a adresy zkroceného tramvajáka i tří výtržnic a následně je poslal k lékařské prohlídce. Nakonec svorně zaplatili pokutu za hrubé narušení veřejného pořádku.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.