Pět ničemů znásilnilo školačku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Pět ničemů znásilnilo školačku

Dívku nalákali do starého karavanu
Dívku nalákali do starého karavanu (Foto Aha! – Mid. AI)

Mimořádně odporný skutek spáchala pětice pracovníků družstva Fitos z Ústí nad Labem. Stal se v dubnu roku 1970, konkrétně na pracovišti v obci Libochovice na Litoměřicku, kde ničemové vlákali do karavanu školačku (14) a tam ji znásilnili.

Podle deníku Rudé právo z 3. září zmíněného roku šlo v dívčině případě o »duševně méně vyspělou školačku «. Právě tohoto faktu darebáci využili a děvče intimně zneužili. Vysloužili si tím trestní stíhání, přísné vyšetřování kriminální službou tehdejší Veřejné bezpečnosti a nakonec soudní líčení. To se konalo před trestním senátem krajského soudu v Ústí nad Labem počátkem září 1970.

Soud zvážil všechny shromážděné důkazy, lékařská dobrozdání, svědecké výpovědi a tvrzení obžalovaných – a pak vynesl tresty. Dvěma usvědčeným pachatelům F. S. a V. K. uložil shodný trest, a sice šestiletý pobyt za mřížemi v nejpřísnějším režimu. Jejich parťáka J. B. poslal soud do kriminálu na pět roků. Dva mladší obžalovaní (16 a 19) odešli ze soudní síně s tresty dvou, respektive tříletého vězení. Všechny verdikty byly vyneseny jakožto nepodmíněné.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.