Kvůli záletnému muži spolkla jed | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 1. května 2024

Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund

Kvůli záletnému muži spolkla jed

Chudák ženská ...
Chudák ženská ... (Foto Aha! – Mid. AI)

O sebevražedném pokusu manželem podváděné ženy z plzeňské čtvrti Doubravky informoval týdeník Český západ dne 6. srpna 1908. Záletnému muži dal rozhořčený autor zprávy co proto... Decentně ovšem pomlčel o totožnosti aktérů smutného příběhu.

Citujeme z Českého západu: „Pokus sebevraždy otrávením učinila žena jednoho podúředníka u dráhy. Dotyčný manžel zalétal z domácího životě do cizích revírů a manželskou věrnost prováděl dosti volně a svobodomyslně. Nedávno vrátil se domů pro peřiny, snad aby jeho druhá láska netrpěla zimou – ale dostal od sběhnuvších se žen něco, co se nejí. Tak budou dopadati ty nejčernější stránky volného manželství. »Volný« muž svou udřenou a ustaranou ženu jednoduše opustí a půjde za mladší.“

Doubravka, kde se událost odehrála, je částí statutárního města Plzeň. Tato největší část městského obvodu Plzeň 4 se nachází na severovýchodě krajského města. Nejstarší písemná zmínka o tehdy samostatné obci Doubravka pochází z roku 1338. V roce 1509 se Doubravka stala plzeňským majetkem.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.