Vykradl vilku, popáté šel sedět | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 1. května 2024

Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund

Vykradl vilku, popáté šel sedět

Mladík řádil hlavně ve vilové části Prahy.
Mladík řádil hlavně ve vilové části Prahy.  (Foto Aha! – Mid. AI)

Na svůj mladý věk patřil mladík (19) z východních Čech mezi protřelé kriminálníky. Před rokem dovršil osmnáct let, a to je hranice, kdy občan nabývá zletilosti, a tudíž i plné svéprávnosti. Protože totožnost poberty tisk neprozradil, budeme mu říkat třeba Felix.

Psal se říjen roku 1984 a devatenáctiletý »hrdina« našeho příběhu už měl za sebou čtyři (!) zlodějny, čtvero zatčení Veřejnou bezpečností, čtvero soudních přelíčení a čtyři verdikty jménem republiky. Kdo by si ale myslel, že si Felix vezme z dosavadního neřádného života a zamřížovaných dnů ponaučení, ten by se spletl. Naopak.

Darebný mladík se z okolí Hradce Králové přesunul do Prahy. Metropole mu skýtala větší možnosti, kde co vytipovat a pak vykrást. Rodinná vilka v pátém obvodu hlavního města, jejíž obyvatelé často nebývali doma, se přímo nabízela. Tomu Felix odolat nemohl... Počkal si, až bude čistý vzduch, pak vnikl dovnitř a odnesl si, co našel – šperky, elektroniku i peníze. Škoda přesáhla částku 26 tisíc Kčs. Jenže rychle přišel Felixův smolný den. Po hradecké kriminálce ho vypátrala a zatkla i ta pražská. Nastalo, co nastat muselo. Pátý soud, pátý rozsudek a pátý kriminál. Na 19 let věku »slušná« bilance...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.