Fešák šlohl prsten i náramek | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 1. května 2024

Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund

Fešák šlohl prsten i náramek

Drahý prsten a náramek si žena vzala na rande.
Drahý prsten a náramek si žena vzala na rande.  (Foto Aha! – Mid. AI)

Briliantový prsten a dámský náramek pohřešila blíže nejmenovaná žena (34) v únoru 1977 poté, co se v kavárně Savarin v centru Prahy seznámila a popila s fešným, přitažlivým chlapíkem. Pozvala ho k sobě domů – a to neměla dělat...

Fešák se totiž z bytu vypařil a zmizel ulicích hlavního města. Bohužel – i se šperky obelstěné dámy. Jak 12. února zmíněného roku napsal denní tisk, nešťastná a okradená se vydala na služebnu tehdejší Veřejné bezpečnosti, kde oznámila, jaký malér se jí přihodil. Vyčíslila i hodnotu ukradených klenotů – briliantový prsten stál v té době 36 tisíc korun, náramek 20 tisíc korun.

Pro představu čtenářů o způsobené finanční újmě – právě za tyhle peníze se tenkrát dal koupit osobní automobil Škoda 105 S. Ovšem pražská kriminálka se zase jednou blýskla a zloděje vypátrala. Dotyčná paní se nestačila divit, s jakým šizuňkem si chtěla začít románek. Šlo totiž o už sedmkrát soudně trestaného chmatáka. Ten, když usedl před vyšetřovatelem VB, přiznal nejen krádež prstenu a náramku, ale taky opakované zlodějny v obchodním domě Kotva. Dobře věděl, že ho čekal osmý soud a po něm zase zamřížovaný pobyt v base.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.