Podřezal milou a jel se udat | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 1. května 2024

Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund

Podřezal milou a jel se udat

Když viděl svou dívku s jiným, vymyslel mladík krutý plán.
Když viděl svou dívku s jiným, vymyslel mladík krutý plán. (Foto Aha! – Mid. AI)

K vraždě své milenky (†22) se v lednu 1932 přiznal mladý kadeřník Alfred Barvig (21) ze Suchdola nad Odrou. Sám se dostavil na ředitelství policie v Novém Jičíně, kde zločin, který nedlouho předtím spáchal, oznámil.

Milenecké drama s děsivým koncem popsal deník Československá republika ve svém vydání z 14. ledna zmíněného roku. Citujeme z listu: „Podřezaná milenka. Na policejní ředitelství v Novém Jičíně přišel v pondělí mladík, který se prohlásil co 21letý holič Alfred Barvig ze Suchdolu a řekl, že před několika hodinami ve Valašském Meziříčí podřezal svoji milou, 22 let starou kadeřnici Marii Ráblovou. Nevěřili mu, ale zatím bylo již těžce zraněné děvče, které hned poté zemřelo, nalezeno na chodbě u dveří dívčího domova, a četníci přijeli žádati novojičínskou pátračku o pomoc.“

A důvod vražedného činu? Opět deník: „Vrah udal, že do Meziříčí přijel autem, kde viděl své děvče baviti se s jiným. Byl potom dívkou odmítnut. Prosil ji tedy o hubičku na rozloučenou a při tom ji podřezal. Pak zas jel autem do Nového Jičína na policii.“ Zda Alfredu Barvigovi následně soud přiznání k vraždě přičetl jako polehčující okolnost, není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.