Manželku vyhodil z jedoucího vlaku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Manželku vyhodil z jedoucího vlaku

Muž ženu při hádce vystrčil z vlaku.
Muž ženu při hádce vystrčil z vlaku. (Foto Aha! – Mid. AI)

Hrozivá scéna se začátkem července 1967 odehrála v železniční stanici Prunéřov na Chomutovsku. Za jízdy se otevřely dveře jednoho z vagonů přijíždějícího vlaku, a těmi vypadla mladá žena. Tvrdě dopadla na peron a byla očividně otřesená.

Lékařské vyšetření následně prokázalo zranění na hlavě a nohou, kvůli kterým se musela po dobu jednoho měsíce léčit v pracovní neschopnosti. Vyšetřování zvláštního případu přineslo dramatické rozuzlení. Ukázalo se, že pád mladé ženy ze dveří vagonu zapříčinil její vlastní manžel Vratislav Koval (22). Ti dva se totiž ve vlaku pohádali a rozzuřený Koval svou ženu prostě vystrčil ze dveří vagonu. Podezíral ji totiž z nevěry... Zda právem, nebo neoprávněně, není známo.

Co je jisté – žárlivec usedl na lavici obžalovaných před okresním soudem v Chomutově, a ten ho poslal na dva a půl roku do chládku. Koval se proti tomuto rozsudku odvolal, ale nepochodil. Jak 21. září zmíněného roku referoval denní tisk, krajský soud v Ústí nad Labem rozsudek prvoinstančního soudu potvrdil a neurvalého násilníka čekaly krušné týdny, měsíce i roky za katrem.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.