Podřezala miminko a oběsila se | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Podřezala miminko a oběsila se

Žena vyřešila svoji životní situaci tragicky.
Žena vyřešila svoji životní situaci tragicky. (Foto Aha! – Mid. AI)

Hrůzná zpráva se rozlétla pražskými Holešovicemi 30. října 1900. Na půdě jednoho z tamních domů byla nalezena dvě mrtvá těla. A sice Anny Obermayerové (†40) a jejího dítěte (†3 měsíce). Deník Čas o příšerné události informoval o den později.

Jeho zpráva byla nadepsána výmluvným titulkem Vražda a sebevražda. Podle zprávy Času bylo miminko, jehož pohlaví list neupřesnil, nalezeno s podřezaným hrdlem. Mrtvola Anny Obermayerové, manželky továrního dělníka, visela opodál ve smyčce z provazu upevněného na dřevěném trámu. Tato situace jednoznačně nasvědčovala tomu, že nešťastnice nejprve usmrtila své dítě a následně si vzala život oběšením.

Doktor Královec, který byl na půdu povolán, tento předpoklad vzápětí potvrdil. „Obě mrtvoly byly ponechány na místě až do příchodu soudní komise,“ podotkl deník. K příčině osudového rozhodnutí nešťastné ženy vzít život vlastnímu děcku a poté i sama sobě se c. k. policie sice výslovně nevyjádřila, ale podle svědectví sousedů a známých měla být důvodem vraždy a poté i sebevraždy dlouhodobá manželská krize. Zároveň mohla mít žena i psychické problémy. 

 

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.